Telefon : 0768.986.029

Pasi de urmat in organizarea unui botez

Acasa / Articole utile botez / Pasi de urmat in organizarea unui botez

Dec 2, 2013

0

Pasi de urmat in organizarea unui botez

Botezul, la fel ca si nunta, trebuie planificat si gandit in cele mai mici detalii. Desi botezul in sine este un eveniment mai restrans decat nunta, implica o organizare temeinica. Exista cativa pasi pe care trebuie sa-i respecte proaspetii parinti pentru ca ceremonia si petrecerea de botez sa fie mai mult decat reusite.

1. Alegerea Bisericii pentru crestinarea micutului – este indicat sa fie cat mai aproape de casa sau cat mai aproape de restaurantul unde va avea loc petrecerea de botez

2. Alegerea nasilor, parintilor spirituali ai micutului – este indicat ca nasii sa fie prieteni apropiati ai familiei, pentru ca micutul sa se bucure in permanenta de prezenta lor.

Observatie: In ceea ce priveste organizarea botezului in Biserica, nasii trebuie sa stie ce au de facut si cu ce trebuie sa se pregateasca. In acest sens, este bine ca nasii sa discute cu preotul care se va ocupa de ceremonia de botez si sa se pregateasca din timp cu cele necesare. In mare, sunt necesare: lumanarea, prosopul, sticluta cu ulei, hainutele de botez ale micutului, cruciulitele sau cocardele pentru botez, panza alba, un sapun, o icoana pe care preotul o va sfinti si pe care nasii o vor darui bebelusului

3. Alegerea restaurantului in care va avea loc petrecerea de botez – asigurati-va ca vi se va furniza si o camera pentru odihna bebelusului

4. Alegerea firmei de decoratiuni

5. Alegerea muzicii – in acest sens, exista doua variante: o formatie live sau un Dj. Alegerea depinde de dumneavoastra in totalitate, insa, in marea majoritate a cazurilor, se opteaza pentru un DJ, formatia live fiind mult mai potrivita pentru petrecerile de nunta.

6. Alegerea invitatiilor de botez

7. Trusoul bebelusului – include obiecte vestimentare, cosmetice si accesorii mai mult sau mai putin importante. Unele dintre obiectele care alcatuiesc trusoul bebelusului vor fi achizitionate de parinti, altele de nasi. Desigur, aceste “obligatii” reprezinta doar niste obiceiuri, iar parintii si nasii pot discuta aceste aspecte si pot alege ce anume va cumpara fiecare.

8. Ursitoarele – pe un fond muzical, cu ajutorul unui text în versuri personalizat, ursitoarele, interpretate de actrite profesioniste, va vor emotiona si va vor amuza pe dumneavoastra si invitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *